Passie voor
jouw paard

Familiebedrijf sinds 1993 met als doel ieder paard van kwalitatief ruwvoer te voorzien

Bedrijfsprofiel

Venhorst Fourage is al bijna 30 jaar dé ruwvoer- en bodembedekkingspecialist waar je kwalitatief hoogwaardige producten ontdekt die passen bij de specifieke behoefte van jouw paard. Of je nu op zoek bent naar suikerarm ruwvoer, heerlijke zachte bodembedekking of een vrijblijvend ruwvoeradvies, je vindt het bij Venhorst Fourage. Het is onze ambitie om het welzijn van jouw paard te optimaliseren aan de hand van het juiste ruwvoer.

Eigenaren LVF

Gelukkige paarden en eigenaren

Onze missie

Hét perfecte ruwvoerrantsoen is wellicht wat hoog gegrepen. Ieder rantsoen biedt ruimte voor verbetering gezien je te maken hebt met blijvend veranderende factoren zoals bijvoorbeeld het weer. Welke vragen of ruwvoergerelateerde problemen je ook tegen komt, Venhorst Fourage helpt jou graag met een passende oplossing door middel van hoogwaardige producten, inspiratie en persoonlijk advies door een van onze ruwvoerspecialisten. Samen maken we jouw rantsoenwensen werkelijkheid.

Passie voor ruwvoer

Bij Venhorst Fourage werken al bijna 30 jaar mensen met een liefde voor paardenwelzijn. Dierenwelzijn staat bij ons boven in het vaandel. Of je nu een praatje maakt met onze kundige chauffeurs, een ruwvoerspecialist aan de telefoon krijgt of onze inspiratiemails leest, onze passie voor ruwvoer spat er vanaf.

De ruwvoerproducten die we verkopen zijn afkomstig van de beste leveranciers die vol passie hun land bewerken en de kwaliteit van de producten waarborgen.

Heeft jouw paard specifieke problemen zoals hoefbevangenheid, koliek of een stofallergie, ook dan hebben wij speciaal geschikt ruwvoer voor deze problemen. Graag vertellen we jou de verhalen achter onze bijzondere producten. Want als je die leert kennen, dan word je vanzelf verliefd.

Passie voor ruwvoer
Duurzaamheid

Kwaliteit voor jouw paard

Duurzaamheid

Bij Venhorst Fourage houden we rekening met duurzaamheid. Zo gebruiken wij 150 zonnepanelen om onze productie aan te sturen en beperken wij zo veel mogelijk de impact van logistiek mede dankzij vrachtwagens met een lagere CO2-uitstoot. Waar mogelijk worden reststromen uit onze productie hergebruikt in een andere markt zodat er geen voedselverspilling plaatsvindt en de cirkel hiermee rond is. Onze duurzaamheid strategie is een eerste stap om onze CO2-voetafdruk te verkleinen.

Wat heeft Venhorst Fourage te bieden

Venhorst Fourage heeft een afhaallocatie in Megchelen, een webshop & een adviesteam. Maar we hebben nog veel meer te bieden!

• Venhorst Fourage Afhaallocatie Megchelen: Hier kun je ons ruime ruwvoer & bodembedekking assortiment zoals hooi, stro, houtvezel en vlas bekijken. Laat je door een van onze vakkundige mensen inspireren & adviseren wat voor jouw paard de juiste keuze is.

• Webshop: Een inspirerende en gebruiksvriendelijke webwinkel waar je eenvoudig het juiste ruwvoer of bodembedekking vindt dat past bij de ruwvoerbehoefte van jouw paard en jouw budget. Leveringen uit de webshop vinden plaats in Nederland & België. Levering is al mogelijk vanaf 1 grote baal, 21 kleine balen of 24 zakken strooisels. Ook wanneer je geen tot weinig opslag hebt kunnen wij jou van kwalitatief hoogwaardige producten voorzien. TIP: Bespaar kostbare tijd en stress; laat het lekker thuis bezorgen. In Nederland wordt er zelfs gratis thuisbezorgd vanaf €500,- (waddeneilanden uitgesloten)

• Venhorst Fourage Klantadvies: Wij zijn vijf dagen per week telefonisch, via WhatsApp en per e-mail bereikbaar voor al jouw vragen en geven graag een vrijblijvend advies.

• Venhorst Fourage Business-advies: Heb je meer dan 10 paarden staan? Dan komen wij graag bij je langs voor advies op maat. Neem hiervoor contact met ons op.

Altijd een passend
advies

Maar… wat is goed ruwvoer?

Daar zijn de meningen over verdeeld. Het woord ‘ruwvoer’ omvat meer dan alleen hooi. Onder ruwvoer valt gras, kuil, hooi, luzerne, stro. Goed ruwvoer is voor ieder paard anders. Net als bij mensen hebben paarden onderling ook andere behoeften. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de voedingswaarden van ieder product en of deze passen bij de behoeften van jouw paard. Wil je weten welk ruwvoer specifiek geschikt is voor jouw paard? Neem dan eens contact op met een van onze ruwvoerspecialisten. Zij geven jou graag een vrijblijvend advies welk ruwvoer je het beste kunt kiezen. Soms is het verstandig om meerdere soorten te combineren om variatie aan te bieden aan de hand van diverse structuren & voedingswaarden. Wij hebben voor iedere ruwvoerbehoefte en ieder budget een passend product. Natuurlijk ligt de prijs iets hoger dan wanneer je je ruwvoer bij de koeienboer om de hoek haalt, maar wij zijn van mening dat je beter ruwvoer van hoogwaardige kwaliteit kunt voeren dan dat je een ongelukkig of ziek paard hebt staan. Niet alleen de enorme zorg die je daardoor hebt, maar ook de dierenartskosten zijn in veel gevallen niet nodig wanneer je een stevige ruwvoer basis hebt. Een gezond paard dat goed in zijn vel zit zorgt ervoor dat jij iedere avond met een gerust hart kunt gaan slapen.

Keuze uit verschillende soorten ruwvoer

Venhorst Fourage heeft meerdere soorten ruwvoer in de collectie. Voor elke behoefte en niet geheel onbelangrijk, voor ieder budget. Bij Venhorst Fourage vind je onder andere ruwvoer met verschillende voedingswaarden. Van geen suiker tot weinig suiker, van weinig eiwit tot wat meer eiwit, net dat beetje extra voor dat paard die dat wel nodig heeft. Zelfs hooi dat extra ontstoft is! De stofarme bundels hooi zijn ons “paradepaardje”. Een uniek product speciaal voor paarden, of juist soms paardeneigenaren, die gevoelig zijn voor stof of een stofallergie hebben. Dit unieke product vind je alleen bij Venhorst Fourage. Dankzij onze, door zonnepanelen aangedreven, installatie kunnen wij tot 70% extra stof uit het hooi filteren. Bij de ene partij halen we er meer stof uit dan bij de ander, maar al het stof wat wij er uit halen zal jouw paard al niet meer tot last zijn.

bekijk video

Ruwvoerinspiratie voor jou

Ruwvoer is ontzettend veelzijdig. Het is niet voor niets dé basis in het rantsoen van jouw paard. Benieuwd wat ruwvoer allemaal te bieden heeft? Neem dan een kijkje op onze inspiratiepagina. Een pagina boordevol informatie, tips en inspiratie rondom het thema ruwvoer.